Vitenskapens kamp mot lammet politikk

Forskningsresultatene til David Nutt kommer endelig til syne gjennom norske medier i dagens artikkel i Dagbladet - "Høye kostnader ved hasjforbud". Artikkelforfatterene oppsummerer 5 studier og ytringer i offentligheten om dagens narkotikapolitikk og effekten den har. Det slås også fast at den totale risikoen ved bruk av lette, illegale stoffer er lav, og nok en gang påpekes det at en avkriminalisering neppe vil føre til en betydelig bruksøkning.

Det er flott å se at norske medier også har innslag fra en global debatt som stadig tilspisser seg. Mens Storbritania sliter med nye skumle substanser krangles det om regulering. California har nylig hatt sin første poll som viser flertall for statlig regulering av cannabis, og da ikke bare for medisinske brukere men for voksne brukere over 21 år. MSNBC har nylig også startet en poll med et oppløftende resultat. Under spørsmålet "Is America ready to legalize marijuana?" viser pollen 97,8% Yes i skrivende stund med 13,782 stemmer avgitt så langt.

Så hva fører det til? Mens Obama fridde til cannabisbrukere med vage løfter i valgkampen ser man nå desto tydeligere at forandring ikke akkurat er prioritert på dette feltet. Selv ikke når spørsmålet er prioritert via avstemning. Etter løftet om å la medisinske brukere være i fred har razziaene mot medisindepot i California fortsatt. Obamas 'Drug Czar' Gil Kerlikowske valgte nylig å kommentere på temaet cannabis for å oppklare administrasjonens syn. Blandt mange rare påstander kan vi også finne sitatet "Legalizing marijuana would also saddle government with the dual burden of regulating a new legal market while continuing to pay for the negative side effects associated with an underground market whose providers have little economic incentive to disappear."

Å avbryte krigen er altså ikke verdt det, på tross av at den høye kostnaden og muligheten for store skatteinntekter via regulering. At administrasjonen har såpass lite tro på seg selv at de ikke engang vil prøve å utfordre de sør-amerikanske narkokartellene er ganske utrolig. Samfunnet trenger statlig kontroll, supplering og utsalg så man kan starte den reelle krigen. Den mot de som selger farlige, urene og usikre stoffer. Mot kriminelle som utfordrer våre markeder og som bryter regler om utsalgssteder og aldersgrenser. For å ha en sjanse i en slik krig trenger vi først fornuftige regler vi kan håndheve. Desverre har Norge en tendens til å følge USA i slike spørsmål, og med mafiaens lobby-kompis Gil Kerlikowske i styret vil det ta sin tid.

Krigen mot narkotika er tapt og vi taper stadig mer på å la den fortsette.

3 kommentarer

Pølsa

22.mar.2010 kl.13:46

Hva skjer? Skal bloggen din kun handle om drugs?

Det virker noe umodent og lettere tilbakestående fra en oppegående fyr midt i 20åra som skal bli lærer..

Reynolds

22.mar.2010 kl.16:11

Skal? Den handler om rusproblematikk! Så.. ja!

Hvordan det virker for deg får du selv finne ut av, evt argumentere imot, men takk for at du kaller meg oppegående! Yrkesplanene du nevner er feil og virker ganske ..umodent å nevne. Om du skal slenge ut hint om min identitet kan du kanskje tørre å legge ut kontaktinfo om deg selv, feiging!

Blahzay

26.mar.2010 kl.03:08

Pølsa: Det som virker umodent og VELDIG tilbakestående er å kritisere en persons bloggvirksomhet, da det i utgangspunktet er MEGET bra skrevne innlegg på denne siden. At du i det hele tatt tar deg bryet sier veldig mye om din uvitenhet.

At Reynolds velger å ta for seg en debatt/tema som ABSOLUTT alle politikere prøver å "slange" seg unna sier sitt, samtidig som han er sylskarp i sin kritikk av hvordan verden får tredd nedover hodene sine en illusjon om at narkotialister har noen som helst reell form for funksjon, annet enn å stagge de som ligger nede eller de som er mere selektive i sine inntak av forskjellige substanser. Om du ikke liker eller har noen form for interesse av hans blogg innlegg, la være å lese dem da vel, så veldig enkelt.

På den annen side så er hans innlegg, som tidligere, men også denne gangen intet annet enn god lesning for den som har interesse av tematikken.

Skriv en ny kommentar

hits