Positive Drug Story in the News

Jeg er stor fan av Bill Hicks, stand-up komikeren som døde alt for tidlig. Bill hadde mye smart å si om rus, og en av hans idèer var hvordan en positiv rus-historie ville tatt seg ut. For man hører dem aldri i media, man hører bare de negative. Poenget står solid den dag i dag, men så kom artikkelen med en vinkling som overrasket. Dagbladet skriver i dag at Jakten på Henry Rinnan var så anstrengende at soldatene måtte bruke narkotika for å holde ut. Det er Sidsel Moe, datter av en av rikspolitimennene som foretok arrestasjonen, som forteller om bruken. Flott at hun fikk med seg detaljen og deler den med avisene. Nytt er det ikke, amfetaminer har alltid blitt brukt i krig og brukes den dag i dag. Hitler var en jevnlig bruker, og japanske kamikazesoldater benyttet seg også av substansene som ble fremstilt i Japan i 1918.

Et stoff som hjelper mennesker til å utsette søvn, ofte i dagevis, er selvfølgelig knyttet til store helseproblemer. Og alle har hørt at alt er tillat i krig og kjærlighet. Men det virker jo heller som det kun er førstnevnte. Rusbruk i kjærlighets-sammenhenger er fremdeles forbudt for de aller fleste substanser. I en krigssituasjon er alle sanser skjerpet, og alle muligheter benyttes. Når vi først innehar kunnskapen om et stoff som kan bidra positivt i situasjonen ville det vært heller naivt å ta avstand fra bruken. Og er det mulig å se noen paralleller til dagens situasjon? Kanskje det finnes en positiv bruk for en eller kanskje alle de forbudte stoffene på den slemme narkolista?

Det er i allefall morsomt å se hva media oppdaget - at rus hjalp. Rus hadde en positiv effekt på en situasjon vi anser som viktig for utfallet av historien. Så vanskelig var det å jage torturisten Henry Rinnan at det måtte rus til - som et verktøy. Politifolkene gjorde hva de måtte og de fikk jobben gjort. All ære til dem. Trolig hadde han sluppet unna i dag om politiet som jaget han valgte å følge egen straffelov anno 2010.

En positiv rus-historie, og så er den om amfetamin! Jeg gir meg ende over, og gir ordet til Bill;

Én kommentar

Casper DiNapoli

16.jul.2010 kl.21:26

Regner med at det er ganske slitsomt å jakte på hasj-selgere og -kjøpere langs Akerselva også, og det er en jobb som krever kontinuerlig innsats for å ha et mikrosskopisk snev av sjanse for å lykkes. Kanskje politiet burde satse mer på amfetaminbruk for å få jobben gjort ordentlig?

(Sjekk mailen din, dude, hvis du ikke allerede har gjort det.)

Skriv en ny kommentar

hits